Hannes & Co.
 

Nieuws

22 februari 2024

Leuk clubje dat TG jet, vindt je ook niet? Maar wie of wat is TG Jet nou eigenlijk? Tg jet is een toneelgroep voor mensen met psychische kwetsbaarheden. Samen met regisseuse Brigitte gaan zij ieder jaar de uitdaging aan om met elkaar een mooie voorstelling neer te zetten. Door het hele proces staat van begin tot eind centraal dat zij zichzelf bloot durven te geven, maar bovendien ook te laten zien waar hun kwaliteiten liggen. Dat geeft veel van de spelers veel zelfvertrouwen en de motivatie dat zij er ook gewoon mogen zijn en zichzelf mogen laten zien. Bovendien is het tijdens de repetities ook nog eens even een moment in de week dat je even jezelf mag zijn. Want hé, gelukkig zijn we allemaal zo gek nog niet toch 😉?


Mocht jij jezelf nou herkennen hierin en zoek je nog een leuke vrijetijdsbesteding? Bij TG jet is er altijd wel plaats voor nieuwe aanwas in de spelersgroep. En heel misschien kun je zelfs dit jaar nog wel meespelen, al kunnen we dat niet beloven omdat de repetities voor komende voorstelling al in volle gang zijn. Ook voor mensen die ons graag willen ondersteunen, is er altijd wel plaats! Dus schroom niet en vul gauw het inschrijfformulier in. Hopelijk zien we elkaar dan gauw!


15 februari 2024

Joehoe, we zijn er nog hoor 😅! De afgelopen maanden was het hier erg stil, onze excuses daar voor. Dat had te maken met wat privé omstandigheden en niet op de laatste plaats door het vele werk wat er op ons bord lag. Want zoals eerder vermeld, is het het de bedoeling dat Hannes & Co. dit jaar een heuse stichting gaat worden 🥳! Daarmee willen we Patrick, TG Jet en hopelijk nog vele anderen een mooi platform en organisatie geven om nog veel mooie voorstellingen te kunnen maken. Binnenkort vinden hier (weer) de nodige gesprekken voor plaats, dus 'stay tuned'...


Ondertussen wordt er bij TG Jet nog steeds druk gerepeteerd voor de komende voorstellingen. Afgelopen maand zijn Patrick en Daniël weer even polshoogte gaan nemen en hebben gelijk even wat foto's voor ons genomen 😉. Momenteel is er even rust, maar in maart gaan we vol gas weer door om er weer iets moois van te maken.



18 oktober 2023

Hatseflats, daar zijn we weer! Afgelopen dinsdag kwamen, onder de bezielende leiding van regisseuse Brigitte, de meeste leden van TG Jet voor het eerst dit seizoen weer bij elkaar. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Susanne (die even pas op de plaats maakt) en was onze Tineke helaas ziek (beterschap!), maar dat maakte het enthousiasme voor een nieuwe voorstelling er niet minder om. Er zijn alweer ideeën genoeg om weer iets moois neer te kunnen zetten...


Na een kleine terugblik op ieders zomervakantie en de voorstellingen van afgelopen juni, is er begonnen met een voorzichtige warming-up voor de komende maanden, door middel van wat improvisatie- en associatie oefeningen. De sfeer zat er direct al weer goed in, dus we kijken vol verwachting uit nar de voorstellingen. Overigens staan die al gepland voor in juli, dus hou deze pagina en website goed in de gaten voor de data!


Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuw toneeltalent. TG Jet is een toneelgroep die mensen met psychische kwetsbaarheden een uitlaatklep wil geven en meer begrip wil kweken voor mensen die hier mee te maken hebben. Voel jij je hier door aangesproken en wil je graag eens kijken of dit wat voor je is? Neem dan even contact op tgjet@hannesenco.nl, dan nodigen we je graag uit om eens een repetitie bij te wonen.


  • IMG_6811
  • IMG_6815
  • IMG_6816
  • IMG_6820


20 september 2023

Geloof het of niet, maar iedereen van TG Jet is nog aan het nagloeien van een hartverwarmend eindapplaus na de de laatste voorstelling van afgelopen juni! En ondertussen bouwt zich al weer een voorzichtige spanning op voor de volgende productie, want de eerste bijeenkomsten staan al weer gepland in oktober. Sterker nog... Er is al een voorlopige datum op de kalender geprikt voor de volgende voorstellingen! Dus hou 11 t/m 14 juli 2024 alvast vrij in je agenda, want dan is TG Jet weer te bewonderen in ons eigen Polanentheater in Amsterdam. We houden jullie hier uiteraard op de hoogte, meer volgt binnenkort natuurlijk ook hier.


19 juni 2023

Het zit er weer op helaas... Na vier enerverende dagen, zitten cast & crew welverdiend eindelijk weer even met hun pootjes omhoog! Maar oh, wat hebben we genoten van jullie aanwezigheid, enthousiasme en prachtige eindapplaus. Op deze pagina kun je nog even kort genieten van een eerste selectie van foto's, en bij deze ook een korte terugblik op vier (letterlijk) zonovergoten dagen.


Natuurlijk kunnen we dit niet afsluiten zonder een aantal mensen te bedanken! Als eerste natuurlijk onze twee drijvende krachten, Brigitte (regie) en Tineke (productieleiding). Zonder hun tomeloze inzet was dit natuurlijk niet mogelijk geweest. Daarnaast ook grote dank aan de technnische ploeg: Patrick (licht), Ilona (geluid) en Daniël (voorbereiding), want zonder hen had het geheel er niet zo prachtig uitgezien. Verder bedanken we uiteraard het VSB Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Gemeente Amsterdam, Cliëntbelang Noord-Holland en het Sluyterman van Loo Fonds voor hun bijdragen. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze voorstelling op de planken te brengen! 


Wij genieten nog even na van onderstaande beelden, hopelijk doen jullie dat ook! We zien jullie graag volgend jaar weer terug bij een nieuwe productie. Tot dan!